Arganolie 100% en biologisch

Ik wil graag mijn nieuwste ervaring met jullie delen over … arganolie. Via via heb ik een flesje van 30 ml 100% arganolie gekregen. Volledig biologisch, rechtstreeks uit Marokko. Arganolie wordt gebruikt om ontstekingen in verschillende cellen van het lichaam tegen te gaan. De olie is ook rijk aan vitamine E. Deze vitamine geeft de olie de kracht om als een anti-oxidant te fungeren.

Arganolie is een van de zeldzaamste oliesoorten in de wereld. Arganolie wordt geperst uit de vruchten van de Argan boom (Argania Spinosa). De levensduur van de boom ligt tussen 125 en 450 jaar en pas na 40 tot 60 jaar is de boom in volle bloei.

Arganolie is zo bijzonder door zijn unieke samenstelling, en bewijst al eeuwen zijn verzorgende en helende kwaliteiten. De vetzuren hebben een herstellende werking voor het haar doordat het je haar voedt vanaf de wortel. Op deze manier helpt het gespleten haarpunten te herstellen en te voorkomen. Ik heb dit zelf inmiddels aan den lijve ondervonden. Ik had op een vrije vrijdagochtend mijn haar gewassen en daarna de arganolie in m’n natte haar gesmeerd. Ik heb er een dag mee rondgelopen (natuurlijk oogt het dan wel vettig, maar ik had geen bijzondere afspraken). De volgende dag heb ik mijn haar gewassen op de gebruikelijke manier met shampoo en crèmespoeling. Daarna mijn haar gedroogd en gestyled en het ziet er nu al veel gezonder uit! Het voelt heel vol en glanzend.

arganolie 100% en biologischHet hoge gehalte vitamine E draagt bij aan het proces van celvernieuwing waardoor het de huid helpt te herstellen. Ik gebruik de arganolie nu al twee weken, in ieder geval ’s avonds als ik naar bed ga en ’s morgens als ik geen make-up ga gebruiken (bijvoorbeeld als ik ga sporten). Mijn huid ziet er heel gezond uit en voelt super zacht.

Arganolie heeft ook enorme ontstekingsremmende krachten, het helpt bij het kalmeren van een onrustige huid en verminderen puistjes en oneffenheden. Mijn dochter van 15 jaar met een onrustige huid maakt dan ook gretig gebruik van mijn flesje. Haar huid ziet er nu al veel rustiger uit.

Ik heb de mogelijkheid om deze arganolie te gaan verkopen. Ben benieuwd of jij interesse zou hebben in dit product. Ik ben er in ieder geval enorm enthousiast over. Het is 100% zuivere arganolie, biologisch geproduceerd en voorzien van het EcoCert keurmerk. Vrij van kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Doordat de olie zo zeldzaam is (zie boven) kun je je voorstellen dat deze niet goedkoop is. Daarentegen heb je natuurlijk steeds maar een beetje nodig. Naast dat het goed is voor je huid en haar, varen ook je nagels er wel bij.

Ik weet nog niet de exacte prijzen, maar ik schat in dat een flesje van 50 ml rond de 20 euro gaat kosten (exclusief verzendkosten). Ben jij geïnteresseerd, stuur me dan een berichtje via info[at]puurwilma.nl. Dan informeer ik je verder.

Liefs van Puur Wilma