Recepten

4 thoughts on “Recepten

 1. ingrid

  Beste wilma,
  Met veel interesse je site gelezen en vind het erg knap.dat je zoveel bent afgevallen..alleen.met.paleo?

  Ik ben voor alles goede gezonde voeding maar heb niet veel energie om me daar helemaal op te storten.
  Heb een flinke steun ofwel schop onder mijn kont nodig om iets te veranderen.
  Is het te.doen.met.een onregelmatig roosfer.werken in de zorg.met alle diensten? En een huishouden, hobby’s etc.?
  Ik snap wel dat ik energieker wordt maar.zal eerst voeding moeten veranderen.niet?..
  Groetjes, ingrid

  Reageren
  1. Wilma Tijssen Bericht auteur

   Hoi Ingrid,

   Dank voor je reactie.
   Het afvallen heb ik te danken aan de combinatie van Paleo met effectief sporten. Intervaltraining met een combinatie van kracht en conditie, 2 keer in de week 5 kwartier.

   Als je eenmaal in het ritme komt van Paleo eten, levert het juist veel rust op. Geen honger meer, niet meer geobsedeerd door eten. Ik moet toegeven dat het soms wel iets meer voorbereiding vergt qua planning, maar ik ben wel van het gemak, dus het moet niet te lastig in te passen zijn in een druk leven. Vandaar mijn vaak eenvoudige recepten.

   Als je probeert 30 dagen zonder suiker te eten, ben je door de ergste uitdaging heen. Ik was al na 1 week gewend. Ik ben van de rigoureuze werkwijze, zoals ik heb beschreven op de site. Dat werkt bij mij beter. Je kunt ook stapsgewijs aan het nieuwe eetpatroon wennen, door bijv. steeds 1 maaltijd aan te passen. Net wat het beste bij je past.

   Ik wens je succes, mij het het veel goeds gebracht!

   Groeten van Wilma

   Reageren
 2. Linda de Jongh

  Hallo Wilma,

  Ben vandaag vol goede moed en voornemens aan de Paleo levenswijze begonnen. Heb ongeveer dezelfde beweegredenen om te beginnen als die van jou waren. Ben wel benieuwd hoe je omgaat met lastige eetsituaties zoals uiteten, in het buitenland, of je oude lievelingskostje. Eet je dat soort dingen nog zo nu en dan en voel je dan ook gelijk dat je lijf daarop reageert?

  Reageren
  1. Wilma Tijssen Bericht auteur

   Hallo Linda,

   Wat goed dat je bent gestart! In de periode dat ik gewicht wilde verliezen, ben ik heel streng geweest en me echt voor 100% aan de richtlijnen gehouden. Maar dat is mijn karakter, als ik iets doe, doe ik het goed. En ik wilde gewoon resultaat halen, dus daar ga ik dan voor. Bovendien vond ik dat helemaal niet moeilijk, omdat ik wel allemaal lekkere recepten maakte, ik at eigenlijk lekkerder dan ooit.
   Ik hoor in mijn omgeving wel dat het voor veel mensen moeilijk is om zo gedisciplineerd bezig te zijn. Velen hanteren de 80-20 regel: 80% Paleo en 20% ‘zondigen’.
   Uit eten kan prima. Ik bestel vaak 2 voorgerechten, 1 vooraf en 1 als hoofdgerecht. Als je pasta, aardappelen, friet en rijst overslaat, kan je nog steeds lekker eten in een restaurant. Denk aan carpaccio, vis, salade, etc.
   In het buitenland is het ook prima te doen, als ik op vakantie ga, neem ik bijv. zemelen en gebroken lijnzaad mee. Verder zijn vlees, vis, groenten en fruit natuurlijk prima verkrijgbaar in het buitenland.
   Mijn oude lievelingskostjes mis ik eigenlijk niet, vaak maar ik er een Paleo versie van. Nu ik mijn gewicht heb bereikt en van mijn gezondheidsklachten af ben, ‘smokkel’ ik wel weer eens. Ik merk wel vaak meteen aan m’n lijf of het goed voelt of niet. En dan grijp ik vaak met veel plezier terug naar m’n gezonde eetpatroon. Dat bevalt me gewoon beter.
   Ik wens je heel veel succes, resultaat en vooral ook veel plezier. Ik hoop dat het je net zo goed gaat bevallen als mij! En als je vragen hebt, stel ze gerust!

   Groeten van Wilma

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.