Ik ben verwonderd

Dit is weer een bijzondere dag voor mij: 1 april 2015. Het is vandaag precies 2 jaar geleden dat ik mijn eet- en leefstijl volledig heb omgegooid.

In het vroege voorjaar van 2013 besefte ik een aantal dingen:IMG_8092lowres

  • ik moest nodig actie plegen om mijn overgewicht kwijt te raken
  • ik had sterk de behoefte om naar buiten te gaan
  • ik moest veel meer bewegen

Deze zaken hebben er destijds toe geleid om mij aan te melden voor een bootcamp training gecombineerd met voedingsadvies. Daar kwam ik in aanraking met de Paleo eet- en leefstijl, door een workshop van Astrid Jongbloed. En dat is het beste dat mij in tijden is overkomen.

Het sporten in de buitenlucht sloeg twee vliegen in een klap: door mijn werk zat en zit ik veel achter de laptop en in de auto en door het buiten sporten kwam daar verandering in. En het vervulde natuurlijk mijn wens om meer te bewegen. De aangepaste eetgewoonten zorgden voor (veel) gewichtsverlies.

Door de vele positieve reacties op mijn nieuwe looks besloot ik op 12 augustus 2013 om dit blog te lanceren, er bleek kennelijk veel behoefte aan kennis en recepten over gezond bewegen en eten.

Op 31 december 2013 liet ik mijn lezers weten dat mijn Facebookpagina 423 likes had, vandaag kan ik melden dat dat aantal gegroeid is naar 975! Ik hoop natuurlijk binnenkort de 1.000 likes aan te tikken. 95% van mijn volgers op Facebook is vrouw in de leeftijd van 35 tot 44 jaar. Naast de landen die ik december 2013 noemden waar mijn fans zich bevinden, zijn daar Griekenland en Canada bijgekomen.

Mijn Twitteraccount had 160 volgers, dat zijn er vandaag 427.

In januari 2015 telde mijn website een aantal unieke bezoekers van 3.238. Een mooi aantal vind ik zelf. Een van mijn meest bezochte pagina’s was mijn motivatiepagina en het meest bekeken recept die van de noten-amandelcake, overigens bij mij ook favoriet!

Wat ik heel bijzonder vind, is dat deze aantallen fans en bezoekers van mijn website puur organisch zijn gegroeid. Vele collega bloggers investeren veel geld aan campagnes, terwijl mijn aantallen puur groeien door de content die ik breng, die kennelijk veel mensen aanspreekt. En dat is ook precies altijd mijn doel geweest. Mijn kennis, ervaring en recepten delen vanuit m’n passie voor meer gezondheid voor iedereen. Dat ik er geen euro aan verdien, deert mij niet.

Waar ik zelf zo blij mee ben, is dat ik de Paleo eet- en leefgewoonten volledig heb geïntegreerd in mijn leefstijl. Ik geniet enorm van het lekkere en gezonde eten, en ik geniet ook enorm van het sporten in de duinen van Egmond met Ins and Outs Sport/Voeding.

Ik heb nog steeds de in 2013 door mij bereikte kledingmaat (38). En ik geniet nog steeds van de gezondheidsvoordelen die Paleo mij opleverden: weg hooikoorts, weg onrustige huid, weg buikpijn. En ik blaak nog steeds van de energie. De titel van mijn blog: ik ben verwonderd. Verwonderd dat ik in de afgelopen 2 jaar NUL dagen ziek ben geweest. Daar waar velen deze winter kampten met de vervelende griep die heerste, ging die volledig aan mij voorbij. Nog geen verkoudheid, lamlendige dag of wat dan ook. Is dat niet bijzonder?

Ik ben dan ook van mening dat de sleutel voor de gezondheid van de mensheid ligt in gezonde voeding en efficiënt bewegen. Daarnaast zijn natuurlijk innerlijke rust en tevredenheid met jezelf en je dierbaren van uitermate belang. Leven in het nu en genieten van de kleine dingen om je heen.

Ik bespeur een steeds groter wordende aandacht in de media voor gezonde voeding en beweging. Veel documentaires, real-life programma’s, talkshows en nieuwsrubrieken besteden aandacht aan voeding, gezondheid en bewegen. Wat mij betreft: hoe meer, hoe beter.

Ik leer elke dag nog bij: nieuwe inzichten, nieuwe recepten. Enerzijds door het volgen van veel van bovengenoemde programma’s, deels door het bezoeken van bijvoorbeeld de Gezondheidsbeurs, deels door veel te lezen (voornamelijk op Facebook) van collega bloggers en goeroes op het gebied van een gezonde leefstijl.

Twee van deze recente nieuwe inzichten die ik in de praktijk heb toegepast, die ik absoluut met jullie wil delen:

  • Het blijkt dat veel mensen een vitamine D tekort hebben, ik ben dat dan ook gaan suppleren
  • Ik had een aantal symptomen waaruit ik kon afleiden dat ik wellicht een magnesium tekort kon hebben (met name spierkrampen), ook dat ben ik gaan suppleren

Beiden hebben gevoelsmatig op mij een positief effect. Ik zeg altijd ‘luister naar je lichaam’. Ik voel het bijna aan mijn lijf als er iets mist of niet klopt, en dan ga ik op zoek naar antwoorden. Frappant is dat ik dan bijna altijd ‘vanzelf’ tegen een oplossing aanloop.

Ik sluit mijn blog voor vandaag af met jou te bedanken dat je mijn bijdragen waardeert. Daar word ik blij van. En deel gerust dit blog met al je vrienden, wie weet zorg jij er voor dat er één iemand is die de handschoen oppakt en dezelfde ”change” gaat maken als die ik twee jaar geleden ben gestart!

Lieve en gezonde groeten van Puur Wilma

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.