Als je pasta hebt afgezworen omdat je volgens het Paleo principe eet, is deze ‘spaghetti’ van spitskool slierten een zeer smakelijk alternatief.
Benodigdheden (1persoon):
- Paar reepjes spitskool
- 150 gram rundergehakt
- 1 ui
- halve paprika
- paar plakjes courgette
- 3 tomaten
- kokosolie
- kruiden, ik gebruikte oregano, basilicum, cayennepeper en zeezout
- naar wens wat geraspte geitenkaas
bereidingswijze:
- Snijd een paar reepjes spitskool en leg deze in een stoommandje in een pannetje met een laagje water, laat dit zo’n 10 minuten stomen
- verwarm een eetlepel kokosolie in een hapjespan en fruit hier een klein gesneden ui in
- voeg het rundergehakt erbij en rul het gaar
- voeg de in blokjes gesneden paprika, courgette en tomaten toe en laat lekker meebakken
- voeg de kruiden toe
- zet de staafmixer op het groenten/gehakt mengsel
- leg de spitskool slierten op een bord (dient als ‘spaghetti’) en schep het gehakt/groentenmengsel erover
- naar wens kun je het afmaken met wat geraspte geitenkaas
Eet smakelijk!