Review boek Paleo Kids

paleo-kids-boekenIk ben door mijn blog over Paleo in de gelukkige omstandigheid om deel uit te maken van een groep Food/Health bloggers op Facebook, die kennis en kunde met elkaar delen op het gebied van gezond eten en leven.

Zo kwam ik in het bezit van het nieuwe boek van Maaike Rijk (tekst) en Sjanett de Geus (fotografie) speciaal gericht op Paleo koken voor kinderen.

Ik ben zelf nu ruim een jaar geleden overgeschakeld op eten volgens de Paleo wijze en dat bevalt mij ontzettend goed. Nu krijg ik – al pratende over mijn life change – altijd vrij snel de vraag of mijn gezin ook is overgeschakeld. En daar ligt een uitdaging: mijn man doet niet mee en ook mijn kinderen (15 – 14 – 12 jaar) hebben nogal wat aversie. Niet geheel onbegrijpelijk: deze leeftijd is toch al een leeftijd waar ze nogal graag hun eigen koers gaan varen (puberteit) en alle voorgaande jaren is er toch een bepaald voedingspatroon in gesleten, dat er niet zo maar 1,2, 3 uitgaat.

Nu is mijn strategie: eerst zelf goed met de voeten in de modder staan wat Paleo eten betreft, en dan maar ‘hopen’ dat de rest van het gezin langzamerhand toch een aantal gewoontes oppikt en overneemt. Ik kook nu nog apart voor het gezin en apart voor mezelf (dit kost overigens geen extra tijd of moeite, vaak alleen een extra pan op het vuur) maar het komt al af en toe voor dat de kinderen mijn gerecht lekkerder vinden ruiken dan hetgeen ik voor hen heb gekookt.

Je kunt je voorstellen dat ik dan ook blij ben met initiatieven zoals het Paleo kookboek voor kids. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het gezond eten tot een gewoonte te maken, ik wilde dat ik er 15 jaar geleden mee in aanraking was gekomen!

Wat mij vooral opvalt aan het Paleo kookboek voor kids, is dat de ingrediëntenlijst te overzien is, vaak toch al dingen die ik in huis heb voor mezelf. Dat is ook één van de belangrijkste criteria voor recepten op mijn blog, geen ingrediëntenlijsten van tientallen ingrediënten die je in huis moet hebben, maar niet hebt.

Het boek bevat ontbijtgerechten, tussendoortjes, wereldlunches, dinergerechten en feest ideeën. De gerechten hebben vrolijke namen, zoals aardbeien smurfen smoothie en chocoloco druiven. De gerechten zijn goed gefotografeerd en de werkwijze is duidelijk omschreven.

Kortom, 80 pagina´s met inspiratie om ook je kinderen mee te krijgen in jouw paleo lifestyle! Kijk hier voor meer informatie.

2 thoughts on “Review boek Paleo Kids

 1. Yvonne

  leuke site heb je Wilma!
  Ik ben vandaag begonnen met Paleo, weet nog niet alles dus ik hoop dat ik goed bezig ben. Vandaag het boek “Hallo Paleo” in de bus gekregen en daar ga ik zo maar eens lekker in lezen. Ben ook veel op het www aan het speuren. ga nu maar eens zoeken naar een boodschappenlijstje, hopend dat iemand dat al voor me heeft uitgevonden 😉
  jouw site ga ik in elk geval geregeld raadplegen.
  groetjes, Yvonne

  Reageren
  1. Wilma Tijssen Bericht auteur

   Dank voor je compliment Yvonne. Op internet is veel te vinden over Paleo, en op Facebook zijn ook diverse interessante groepen. Het boodschappenlijstje waar je over spreekt, is er inderdaad. Wendy heeft een mooi overzicht van producten waar je uit kunt kiezen, zie http://www.paleo-lifestyle.nl/wat-is-het-paleoprincipe/paleo-voedingsmiddelen/
   Een andere hele mooie site is http://www.oerkrachtvoedingsadvies.nl/
   Mijn site bevat voornamelijk makkelijk te bereiden maaltijden, ik word zelf altijd een beetje moedeloos van recepten met 100 ingrediënten en 3 uur bereidingstijd. Makkelijk, lekker en puur, dat is Puur Wilma. Veel plezier op mijn site en als je vragen hebt, stel ze gerust. Je kunt ook mijn Facebook pagina volgen, daar plaats ik dagelijks minimaal een van mijn maaltijden van die dag.
   Groeten van Wilma

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.