Tarwegras en gerstegras sap

Green ManIk eet sinds 1 april 2013 volgens de Paleo richtlijnen en lees dan ook veel nieuws en recepten op internet, gebaseerd op deze principes. Je komt dan ook vaak de term ‘superfoods’ tegen, zoals chiazaad, gojibessen, etc.

Ook had ik al vaak gelezen over tarwegras en was ook vast van plan dat eens te proberen. Hoe toevallig: The Green Man Holland, leverancier van vers tarwegras- en gerstegrassap zocht proefpersonen om hun producten te testen. Zo kreeg ik op 26 februari jl. keurig 60 cupjes met een mix van tarwegras- en gerstegrassap diepgevroren thuisbezorgd, om meteen in de vriezer te bewaren. Tijdstip en manier van leveren waren keurig verzorgd en conform afspraak.

Wat doen de beide sappen voor je gezondheid? Ik beschrijf hieronder per sap de beloofde voordelen:

Tarwegrassap activeert, stimuleert en ondersteunt vooral bij:

 • Het opbouwen en behouden van de energie
 • Het versterken van het immuunsysteem
 • Het opbouwen en vasthouden van weerstand tegen allerlei aandoeningen
 • Het ontgiften en reinigen van de organen
 • Het versterken van de bloedvaten
 • Het verminderen van pijnklachten van bijvoorbeeld artrose, reuma en andere bot- en spieraandoeningen

In het bijzonder zorgt tarwesap dus vooral voor een energieboost én het geeft je een extra hoeveelheid mineralen en chlorofyl, waarmee je met name het  immuunsysteem versterkt. De weerstand tegen allerlei ziektes neemt daarmee sterk toe en heeft daardoor effect op allergische reacties en pijnklachten als gevolg van bijvoorbeeld artrose en reuma, aldus The Green Man Holland.

Gerstegrassap activeert, stimuleert en ondersteunt vooral bij:

 • Het opbouwen en behouden van weerstand tegen allergieën en andere huidklachten
 • Het verlagen van de risico’s van atherosclerase, verhoogd cholesterolgehalte, arteriosclerose en verhoogde bloeddruk
 • Het kwijtraken en voorkómen van overgewicht
 • Het voorkómen van slechte adem en vervelende lichaamsgeur
 • Het verbeteren en verjongen van de huid
 • Het verminderen of zelfs doen verdwijnen van menstruatie- en overgangsproblemen

Specifiek elimineert gerstesap giftige stoffen en zuivert het lichaam. Het steunt je onder meer in de strijd tegen allergieën, huidklachten, cholesterol, hoge bloeddruk, suiker, leverproblemen, slechte adem en lichaamsgeur. Gerstesap bevat bepaalde aminozuren die depressieve gevoelens doen verminderen en het hoofd bieden aan concentratieproblemen. Vrouwen met menstruatieproblemen worden dan weer geholpen door de vitamine K die in hoge concentratie in het gerstegras aanwezig is. Het zorgt ook voor een optimale darmwerking en helpt bij het behoud van je ideale lichaamsgewicht, aldus The Green Man Holland.

En dan willen jullie nu natuurlijk weten wat mijn ervaringen zijn?! Ik heb de afgelopen 3 weken dagelijks 1 cupje genuttigd met een combinatie van tarwegras- en gerstegrassap. Het belangrijkste wat ik ervaar, is dat ik een enorme energie voel. Ik voel me superfit en vol energie, en ondanks dat ik het erg druk heb met werk en gezin, houd ik alles goed op een rijtje. Ik kreeg toevallig gisteren het compliment van de overburen dat ze dachten dat ze mijn jongere zusje zagen lopen (dat ik overigens niet heb ;-)) Mijn huid ziet er erg goed uit. En hoewel de bloesemboompjes vervroegd in bloei staan, heb ik geen enkele last van hooikoorts verschijnselen. Maar deze voordelen beleefde ik ook al in de afgelopen maanden sinds ik de paleo eetgewoonten volg. Het kan dus niet specifiek aan het tarwe- en gerstegrassap worden toegeschreven, maar ik geloof en voel intuïtief wel dat het ‘the positive vibe’ versterkt.

Nog een leuk weetje: Eén portie sap van 30 ml staat gelijk aan 1 kilo verse groente!

Hieronder vind je nog eens alle informatie over The Green Man Holland op een rijtje. Neem gerust contact op met Mark de Jong, hij beantwoordt jouw vragen snel en vakkundig!

The Green Man Holland tarwe en gerstegras 210314

Mede geïnspireerd door de reactie van Catharina (zie hieronder) nodigen ik iedereen uit die kennis of ervaring heeft over en met tarwegras- en gerstegrassap dit vooral op mijn blog te delen. Doel is om de informatie zo compleet en weloverwogen weer te geven.

3 thoughts on “Tarwegras en gerstegras sap

 1. martha

  Hallo, ik ben 2,5 week geleden ook met gerstesap begonnen ( in poedervorm) maar ik ben geneigd om ermee te stoppen. Ik heb om de dag erg last van buikklachten, ene dag gaat het goed en best veel energie, dag ernaa verstopping, hoofdpijn en gewoon depressief ervan, heel down, huilerig en nergens zin in. De 1e paar dagen ging het best goed, maar na een glas gerstegras in de morgen gierde ik bijna de hele dag niks meer en had wel veel energie. Dit voelt voor mij heel onnatuurlijk. Als ik een half uur na het innemen van de gerstesap ontbijt nam, had ik de hele dag last van mijn darmen en buik. Kortom, niet erg bemoedigend en vraag me dan ook af: wat doe ik verkeerd? Komen deze klachten vaker voor bij andere gebruikers? Of kan het zo zijn dat ik allergisch ben voor 1 vd bestanddelen? Graag verneem ik je reactie.

  Reageren
  1. Wilma Tijssen Bericht auteur

   Hallo Martha,

   Ik kan natuurlijk niet bepalen wat er bij jou aan de hand is. Mijn advies is altijd ‘luister naar de signalen van je lichaam’. Als dit niet goed voelt voor je, waarom zou je er dan mee doorgaan? Ik ben onvoldoende bekend met gerstegras om je te vertellen waar de oorzaak ligt. Overigens, is gebruik zelf ook geen tarwegras of gerstegrassap meer, ik vind het niet lekker en en ik heb besloten dat ik alleen nog maar eet en drink wat ik lekker vind.
   Probeer in ieder geval een paar dagen te stoppen, kijk hoe je je voelt en probeer dan nog eens een of twee dagen gerstegras sap. Als je dan weer last krijgt, zeg ik lekker weglaten.

   Succes en lieve groeten van Wilma

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.