Broccoli brie cashewnoten taart

Broccoli brie cashewnoten taartklbenodigdheden:

  • hartige taart bodem (zie hier voor recept)
  • broccoli
  • roombrie
  • ongezouten cahewnoten
  • eieren

De hoeveelheden laat je afhangen van hoe groot je de bodem maakt en met hoeveel personen je er van wil eten.

Maak de hartige taart bodem volgens het recept van Oerkracht Voedingsadvies (zie bovenstaande link). Ik heb de bodem wel wat langer in de oven gehad, omdat hij na 10 minuten nog niet gaar was naar mijn idee. Gebruik hiervoor dezelfde springvorm als waarin je straks de taart afmaakt.

Stoom ondertussen kleine broccoliroosjes in een paar minuten beetgaar. Snij de brie in kleine stukjes en breek de cashewnoten (niet te klein).

Klop in een apart kommetje de eieren tot een glad mengsel. Als de hartige taart bodem iets is afgekoeld, verdeel je de gestoomde broccoliroosjes over de bodem. Daartussen verdeel je de stukjes brie en gebroken cashewnoten. Daarna schenk je de geklopte eieren over de taart heen. Plaats het geheel in de oven op 175 graden en laat in ca. 25 minuten gaar bakken.

Eet smakelijk en laat mij vooral weten of je er van genoten hebt!

6 gedachten over “Broccoli brie cashewnoten taart

  1. Andrea

    Ik ga hem proberen vanavond, klinkt lekker en eenvoudig te maken!
    Hoef je nergens peper en/of zout toe te voegen? Zout zit wel in de kaas natuurlijk, maar ben benieuwd of het niet flauw wordt zonder een pittig ingredient? We gaan het merken straks!

    Reageren
    1. Wilma Tijssen Bericht auteur

      Hoi Andrea,

      Ik ben eigenlijk heel lang gewend geweest om zonder zout te koken, ik voegde eigenlijk nergens zout aan toe. Dus ook voor deze taart heb ik geen zout gebruikt, de ingrediënten hebben zoveel smaak van zichzelf.
      Tegenwoordig gebruik ik weer vaker zout, omdat ik inmiddels weet dat je per dag ca. 6 gram zout nodig hebt, en ik alleen nog maar onbewerkte producten eet en dus wel zout moet toevoegen. Ik gebruik dan altijd zeezout. Als je veel bewerkte en kant en klare producten eet, krijg je vaak meer zout binnen dan je lief is (is niet zo gezond …).

      Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen met de broccoli brie taart, laat je het weten?

      groeten van Wilma

      Reageren
  2. Bastienne

    hallo Wilma
    Ik ben eindelijk weer begonnen met Paleo.
    Gelijk deze week al blij gestemd.
    Ik wil graag zondag de broccoli-brie-cashewnoten taart maken.
    Het recept van de bodem kan ik echter niet openen.
    Heb jij dat wellicht nog voor mij?

    Groetjes Bastienne

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *