Geitenkaassalade

  • Getitenkaas salademaak een bedje van rucola sla in een kom en voeg wat olijfolie en balsamicoazijn toe
  • ”bak” in een koekenpan zonder olie of vet 6 rondjes geitenkaas een beide kanten lichtbruin (heel zachtjes)
  • voeg tegelijkertijd wat gebroken walnoten toe in het pannetje en laat die meebakken
  • leg de geitenkaas en walnoten op het bedje van rucola en maak het af met een paar lijntjes honing

5 gedachten over “Geitenkaassalade

  1. Anneke

    Hoi Wilma, het is een bekende combinatie en bijzonder smaakvol: geitenkaas honing (wal)noten. Echter de kaas bakken i/d pan vind ik zelf niet zo handig (plakt in de pan). Ik grill de kaas in de oven tot een licht getint korstje en de kaas zacht is.

    Reageren
    1. Wilma Tijssen Bericht auteur

      Hoi Anneke,
      Zo lang ik het op een laag vuurtje doe, plakt de geitenkaas bij mij niet in de pan.
      Maar grillen in de oven is natuurlijk ook een goed idee, dank voor de tip.
      groeten van Wilma

      Reageren
  2. Ingrid

    Hoi Wilma, deze lunch is echt mijn favoriet. Ik bak de geitenkaas niet, omdat ik daar geen tijd voor heb. Waar kan ik het beste geitenkaas kopen. Ik haal het nu bij AH . Is het eigenlijk niet vet, voorheen at ik altijd milnerkaas en alles eigenlijk mager ivm cholesterol. Sinds paleo eet ik veel meer vet.

    Reageren
    1. Wilma Tijssen Bericht auteur

      Hoi Ingrid,

      Ik koop de geitenkaas ook gewoon bij AH. Vet eten is niet erg, zeker als de gezonde vetten, zoals olijfolie en kokosolie, de overhand hebben. En je uiteraard voldoende groenten eet.
      Suikers zijn eerder boosdoeners 😉

      Groeten van Wilma

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *