Op dinsdag mag bij ons in het gezin altijd iedereen kiezen wat hij wil eten, een gemaksdag. De een kiest voor pizza, de ander voor lasagne. Ik eet nooit dat soort dingen, dus ik verzon vandaag iets voor mezelf wat makkelijk is en toch verantwoord.
Omdat dinsdagavond altijd mijn avond is voor een zware bootcamptraining, koos ik vanavond voor een gerecht met een kleine portie zilvervliesrijst, iets dat ik normaal nooit eet, maar met de sport in het vooruitzicht best prima is.
Ingredienten:
- 50 gram zilvervliesrijst
- 150 gram rundergehakt
- klein potje sperziebonen
- 2 sjalotjes
- 2 theelepels sambal oelek
- 25 gram roomboter
bereidingswijze:
- Kook de zilvervliesrijst volgens aanwijzing op de verpakking
- verwarm de roomboter in een koekenpan, snij de sjalotjes klein en fruit deze in de roomboter
- Rul het gehakt in de sjalotjes gaar
- giet de sperziebonen af en voeg toe aan het gehakt
- voeg de sambal toe en bak het geheel lekker warm
- doe de rijst op een bord en giet het mengsel erover
Met een zware bootcamptraining in het vooruitzicht heb ik vanavond voldoende energie!
Wilma..lijkt me lekker… maar waar heb ik die sperziebonen dan voor gekocht?
Scherp Olivier, ik zal het recept nog even bijwerken
Groeten van Wilma