OERsterk eten, een prachtig boek van Richard de Leth

Woensdag 15 april 2015 lanceerde Richard de Leth zijn nieuwste boek in Ekopcover Oersterk Etenlaza in Amsterdam: OERsterk Eten. Ik kon er helaas niet bij zijn, maar kreeg wel keurig diezelfde middag het boek thuis via de post. Het is een prachtig hard cover boek met geweldige foto’s van de gerechten.

De basis voor alle recepten in dit boek is de oervoeding. Dit is de oorspronkelijke voeding van de jager-verzamelaar voordat de landbouw begon. Deze oorspronkelijke voeding geeft het lichaam rust en vergroot het potentieel. De basisbestanddelen van oervoeding zijn: veel groenten en fruit, ruime hoeveelheden eiwitten, voldoende vetten in de juiste vorm. De volgende bestanddelen worden vermeden: granen, peulvruchten, aardappelen, melk en melkproducten, suiker of suikervervangers. Vandaar dat ik zo enthousiast word van dit boek, het past precies in mijn Paleo leefstijl!

inhoudHet boek OERsterk Eten is opgebouwd met een aantal basisbegrippen. Er worden alternatieven geboden voor melk, broodvervanging en aardappelvervanging. Ook worden bindmiddelen, bouillon, sausjes en dips en kruidenmixen besproken. Verder zijn de recepten ingedeeld in de seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Ook voor een feestje vind je gezonde suggesties. Wat leuk is, is dat vele goeroes die ik volg hun favoriete recept in dit boek delen, zoals Vivian Reijs, Jesse van der Velde, Juglen Zwaan, Marinka Bil en Ralph Moorman.

receptIets dat ook heel erg past bij Puur Wilma, is het feit dat de recepten bestaan uit slechts een aantal ingrediënten, geen ingewikkelde en ellenlange lijsten met ingrediënten, puur en gemak dus!

OERsterk Eten sluit vervolgens af met een aantal bijlagen met handige achtergrondinformatie, zoals een overzicht van seizoensproducten, informatie over eiwitten, suikers, vetten en kruiden.

Kortom, als je op zoek bent naar een mooi, handig, informatief maar vooral lekker Paleo kookboek, dan is dit absoluut een mooi cadeau aan jezelf!

persoonlijk

Ik ben zelf blij met het boek, de persoonlijke boodschap van Richard maakt het nog specialer!

Liefs van Puur Wilma

 

 

 

 

1 thought on “OERsterk eten, een prachtig boek van Richard de Leth

  1. Pingback: Monday Meets: Puur Wilma - foodquotes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.