Vaak ontstaan mijn recepten heel spontaan, vaak ook gedreven door ineens trek te hebben in een bepaald voedingsmiddel. Zo had ik vandaag een onbedwingbare trek in makreel. Makreel doet mij overigens denken aan vroeger: mijn moeder kocht altijd een makreel en fileerde die thuis, zodat we die daarna heerlijk op een verse witte boterham drapeerden en met een lik mayonaise naar binnen smikkelden. Je snapt het al: nu ik Paleo-er ben, gaat die witte boterham het niet meer worden, dus heb ik het volgende gedaan:
ingredienten:
- 1 makreelfilet (vers bij de visboer)
- bedje van rucola met jonge bladsla
- Scheutje olijfolie en scheut balsamico azijn (tip van de visvrouw, zuur combineert lekker met makreel)
- 6 snoeptomaatjes door de helft gesneden
- op ieder stukje makreelfilet een likje olijfmayonaise
- zeezout en gemalen zwarte peper
Deze salade was zo verrukkelijk, dat ik die zeker vaker ga maken! Lekker makkelijk, heel voedzaam en puur, echt Puur Wilma dus 😉
Nou, dit is ook toevallig. Heb net een zelf bedacht salade gemaakt, ook met makreel.
Van restjes die ik nog had liggen. Handje veldsla, 2 stronkjes witlof, makreelfilet, klein beetje komkommer, 1 augurk, 3 zongedroogde tomaatjes en een klein handje cashew noten. Aangemaakt met beetje mayo met yoghurt en peper en zout en water om het wat dunner te maken.
Misschien een beetje veel ingrediënten, maar ja, ik heb de beetjes gewoon op gemaakt.
En het is een flinke salade geworden. Volgens mij waren mijn ogen groter dan mijn maag, weet niet of ik het op kan haha…maar het smaakt prima.
Zeker toevallig Vivian!
Leuk hè, zo’n salade met restjes.
Komt vaak iets lekkers van.
Groeten van Wilma