Tonijn appel salade

Als je gluten- en suikervrij wil eten, is het nog wel eens lastig om een gezonde en eenvoudige lunch te maken. Deze tonijn appel salade is echt een van mijn favoriete lunches om de volgende redenen:

  • tonijn appel salade ingrediënten altijd in huis
  • makkelijk te maken
  • gezond
  • vullend
  • bevat alle onderdelen voor een gezonde Paleo lunch
  • maar vooral Superlekker!

En ik weet inmiddels van veel van mijn volgers dat ze ‘m ook heerlijk vinden!

Ingrediënten:

  • 1 blikje tonijn
  • halve rode ui
  • 1 appel (ik gebruik graag Elstar)
  • 3 augurken
  • eetlepel olijfmayonaise

Bereidingswijze:

  1. Doe de tonijn in een bak
  2. Snij de halve rode ui in kleine stukjes
  3. Schil de appel en snij in kleine stukjes
  4. Snij de augurken in kleine stukjes
  5. Voeg alles toe in de bak en roer hier de eetlepel mayonaise doorheen
  6. Maak af met gemalen peper en zeezout

Eet smakelijk!

14 thoughts on “Tonijn appel salade

  1. Marieke

    Hoi Wilma,

    Wat een geweldige, moriverende site!
    Ik zie regelmatig olijfmayonaise voorbij komen in de ingrediëntenlijsten, maak jij deze zelf, of heb je een favoriet merk?
    Ik hoor het graag, alvast bedankt!

    Groetjes, Marieke

    Reageren
    1. Wilma Tijssen Bericht auteur

      Hoi Marieke,

      Dank voor je compliment.
      Dit is een heel goed, makkelijk en lekker recept voor mayonaise: http://www.oerkrachtvoedingsadvies.nl/super-snelle-mayonaise/

      Maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik voor mayonaise als een van de weinige producten ook wel eens voor gemak ga en dan kies voor kant en klaar. Ik ben nl. verzot op de olijfmayonaise van AH huismerk. En dat bekomt me goed. Als je voor het grootste gedeelte puur en vers gaat, kan je dit wel hebben 😉

      Groeten van Wilma

      Reageren
  2. vivian

    Wat een heerlijk gerecht is dit toch 🙂 Nu voor de 2e keer gegeten en ik zit er goed vol van en zooooooooooooo makkelijk. Dit is wel de gemakkelijkste lunch om klaar te maken van alle lunches die ik tegenwoordig maak 🙂 En ik ben gek op makkelijk.

    Reageren
    1. Wilma Tijssen Bericht auteur

      Hallo Vivian,

      Dank voor je enthousiaste reactie. Ik ben er ook gek op, op dit recept. En inderdaad, makkelijk te maken. Ik zorg ook altijd dat ik deze ingrediënten in huis heb, tonijn in blik blijft lang goed, en appels, uien en augurken zijn ook goed houdbaar. Je vindt op mijn website nog veel meer makkelijke recepten. Dat is namelijk de insteek van mijn website, puur, gezond en vooral makkelijk!

      Groeten van Wilma

      Reageren
  3. Jeanet

    Nou, ik moet zeggen, dat ik dit een echte topper vind. Wat heerlijk en zo simpel klaar te maken. Dank je hoor wilma. Ik ga alle recepten van je uit proberen. Ik vind ze veel makkelijker en toegankelijker qua ingrediënten dan de vele andere paleo recepten van anderen!!

    Reageren
    1. Wilma Tijssen Bericht auteur

      Hoi Jeanet,

      Dank voor je compliment. Ik ben ook echt gek van dit recept, heerlijke smaakcombinatie en wat je zegt, gemak dient de mens. Ik hou ook van gezond, snel en vooral lekker! Geen ingewikkelde ingrediëntenlijsten maar snel en gemakkelijk.
      Ik zou zeggen, spread the word!

      groeten van Wilma

      Reageren
  4. Debby

    hoi,

    Ziet er heerlijk uit! Begrijp ik goed dat je dit de avond ervoor al klaarmaakt? Worden de appels dan niet bruin?

    Hoor het graag!
    Groeten,
    Debby

    Reageren
    1. Wilma Tijssen Bericht auteur

      Hoi Debby,

      Meestal maak ik het vers en eet het meteen op, maar gisteravond toevallig klaargemaakt voor vanochtend. Ik bewaar de salade in een afgesloten DPA vrij bakje, in de koelkast. Vandaag geen bruine appel, komt omdat er geen zuurstof bijkomt in de koelkast. Dus prima te doen. Echt heerlijk en goed vullend!

      Groeten van Wilma

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.