Courgette walnoten cake

Ik heb een poosje geleden een grote zak kokosmeel gekocht, maar ik gebruik het niet zo veel. Dus toen ik het recept van Dayenne’s Food Blog tegenkwam, heb ik meteen de daad bij het woord gevoegd en deze cake geprobeerd.

Ingredienten

  • 1 geraspte courgette met schil
  • 80 gram kokosmeel
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels amandelmelk
  • 2 eetlepels gehakte walnoten (ik hak ze in de vijzel)
  • 1 theelepel baking soda (ik gebruik die van Jacob Hooy)
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels honing
  • snufje zeezout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Bedek een cakeblik met een vel bakpapier (je kunt ‘m ook invetten met kokosolie, maar ik vind bakpapier fijner omdat je dan de cake ineens uit het blik kan ‘tillen’)
  3. Klop de eieren met de amandelmelk en de honing los met de mixer
  4. Voeg de geraspte courgette en de gehakte walnoten toe en mix goed door
  5. Voeg nu ook de droge ingredienten toe: kokosmeel, baking soda, kaneel en zeezout toe en mix goed door
  6. Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 50 minuten gaar

Als de cake is afgekoeld, snijd ik ‘m in plakken en vries deze in per portie van 3. Als ik een hele dag naar kantoor ga, neem ik een pakketje mee als lunch.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.