Deze spinazie banaan pannenkoek bevat geen gluten en geen suiker. Als ik deze maak, is het op een vrije dag of in het weekend als ontbijt. Het vergt namelijk wel iets meer tijd dan het gemiddelde ontbijt.
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 1 banaan
- eetlepel kokosmeel
- flinke hand spinazie
- klein scheutje water
- kokosolie
- kaneel
- ananas of blauwe bessen
Bereidingswijze:
- Meng de eieren, banaan in stukjes, kokosmeel en spinazie in een blender, voeg indien het beslag te dik blijft een klein scheutje water toe
- Verwarm in een koekenpan een beetje kokosolie
- Doe met een juslepel een schep beslag in de pan en maak een klein rondje
- Bak aan beide zijden lichtbruin
- Strooi wat kaneel over het pannenkoekje en serveer met wat stukjes ananas of blauwe bessen.
Eet smakelijk!
Lijkt me lekker ( ook de variant zonder spinazie). Zijn bovenstaand de ingrediënten voor 1 pannenkoek of voor meerdere??
Ik maak altijd kleine pannenkoekjes, met deze hoeveelheid maak ik er 4 a 5.
Hoe groter de pannenkoek, hoe groter de kans dat hij niet heelhuids uit de pan komt.
Groeten van Wilma
Ik ga dit zeker proberen ! Mijn zoontje eet al een hele periode geen avond eten meer als t om groente gaat . ik heb nog 2 pannetjes in de vorm van een koe en kikker . dus wie weet werkt t en krijgt hij op deze manier zijn groentjes binnen .
Leuk Mireille,
Ik ben benieuwd of je zoontje deze wel lekker vond. Je kunt ook voorzichtig met een eenvoudige smoothie beginnen, die zij vaak zo lekker zoet, dat je daar stiekem ook wel wat groenten kan toevoegen
Twee geperste sinaasappels, flink wat ananas en flink wat verse spinazie en je hebt een heerlijke zoete smoothie die kinderen ook echt lekker vinden. Noem het een dino drankje en hup, het gaat zo naar binnen!
Succes en groeten van Wilma
De pannekoekjes zijn er al meerdere keren goed in gegaan ! In smoothies trapt hij Helaas niet dat had ik al eens eerder geprobeerd 🙁 maar ben blij dat hij nu iig wat binnen krijgt van groenten met de pannenkoeken 🙂