Ovenschotel bloemkool spinazie

Ik vond op de Facebookpagina van Paleofit een recept voor een ovenschotel, die ik meteen heb uitgeprobeerd, met een iets aangepaste bereidingswijze. image

benodigdheden:

  • 1 bloemkool
  • 2 grote uien
  • 150 gram verse spinazie
  • 8 eieren
  • peper en zout
  • olijfolie
  • brie
  • Cashewnoten

bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snij de bloemkool in zo klein mogelijke roosjes; ik heb ze ca. 5 minuten gekookt, zodat ze niet zo rauw meer zijn
  3. Snijd de uien klein en fruit deze in een flinke hoeveelheid olijfolie in de koekenpan
  4. voeg na het koken de bloemkoolroosjes toe in de koekenpan en wok nog even mee
  5. Klop de eieren in een kom samen met peper en zeezout
  6. neem een grote ovenschaal en bedek deze met bakpapier
  7. verdeel de ui/bloemkool over de bodem
  8. voeg het eimengsel toe
  9. snijd de spinazie wat fijn en verdeel over de schotel
  10. snijd de brie in kleine stukjes en verdeel over de schotel
  11. maak de cashewnoten wat klein en verdeel deze ook over de schotel
  12. Zet de schotel voor 30 minuten in de oven en klaar is Kees

Eet smakelijk!

P.s. Wij misten in dit recept toch iets van vlees of vis. Ik denk dat ik er de volgende keer nog wat gerookte zalm aan toevoeg. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met dit recept!

image

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.