Chinese koolsalade met rode ui

Ik was afgelopen weekend bij mijn schoonzus op verjaardag en die kan nogal lekker koken, ook voor grote groepen. Het is altijd een feest om daar mee te eten, het één is nog lekkerder dan het ander. En bakken kan ze helemaal als de beste, maar dat komt vast mede omdat ze van Duitse afkomst is en in Duitsland hebben ze verstand van bakken. De taarten zijn zeker niet paleoproof, dus die zal ik niet met jullie delen 😉 Wat ik wel met jullie wil delen, is deze zeer eenvoudig te bereiden en heerlijk frisse Chinese koolsalade met rode ui. Alle koolsoorten zijn zeer goed voor onze gezondheid. Wat koolsoorten zo speciaal maakt zijn de rijkelijke vitaminen en mineralen die deze bevatten. Waardoor zij beschermend werken tegen hart- en vaatziekten. Ook omdat koolsoorten hun reputatie te danken hebben aan de chemische stoffen glucosinolaten en isthiocvanaten, die zorgen dat giftige stoffen ons lichaam sneller kunnen verlaten, om alzo ons lichaam gezond te kunnen houden… Zo zijn koolsoorten zeer waardevol voor onze gezondheid! Meer over de voordelen van het eten van koolsoorten lees je hier.

Ingrediënten:

  • halve Chinese kool
  • 1 kleine rode ui
  • halve eetlepel palmbloesemsuiker
  • olijfolie en witte wijnazijn
  • peper en zeezout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de rode ui fijn
  2. Voeg in een kom aan de rode ui de palmbloesemsuiker toe en laat dit een tijdje staan: door de suiker wordt de smaak van de rode ui minder scherp en dus wat zachter
  3. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en was deze in een vergiet; laat goed uitlekken
  4. Voeg de Chinese kool toe aan de rode ui
  5. Besprenkel met olijfolie en witte wijnazijn
  6. Voeg naar smaak peper en zeezout toe

Eet smakelijk!