Ovenschotel ‘Rennende geit’

Ovenschotel Rennende Geitvoor ca. 4 porties (geschikt voor lunch of diner):

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 15 broccoli roosjes (ca. 1 stronk)
  • 1 ui
  • Paar plakjes courgette
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • Zout en peper
  • Eetlepel kokosolie
  • 12 plakjes geitenkaas

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappel, maak er mooie schijfjes van en laat deze als het water kookt in 5 minuten iets gaar koken. Giet af en laat een beetje afkoelen.

Laat ook de broccoli roosjes nadat het water kookt in 5 minuten iets gaar koken. Giet af en laat een afkoelen.

Snijd de ui en courgette in kleine stukjes. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en fruit de ui en voeg daarna de courgette toe. Laat dit een beetje afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe het gehakt in een kom, voeg naar smaak zout en peper en de door jou gewenste kruiden toe. Ik gebruikte zongedroogde tomaat mix (met peper en olijven) (Fairtrade original). Voeg ook het ei toe. Voeg het ui/courgette mengsel toe en kneed dit tot een egale massa.

Neem een vierkante taartspringvorm en bedek die op de bodem en de wanden met bakpapier.

Beleg de bodem met de schijfjes zoete aardappel. Verdeel vervolgens het gehaktmengsel hier overheen. Zet dit in de oven en laat 20 minuten op 200 graden bakken. Dan verdeel je de broccoli roosjes over de taartvorm en bedekt deze met de plakjes geitenkaas. Laat nog 10 minuten bakken op 150 graden.

Eet smakelijk!

  • p.s. Je kunt natuurlijk met andere ingrediënten eindeloos variëren!
  • p.s.2 Met dank aan Hathor Lyd, die de suggestie deed voor de naam in reactie op mijn oproep op Facebook 😉

Ovenschotel Rennende Geit2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *