Ik ben inmiddels een beetje verslaafd aan zeekraal, en het is heel gezond in verband met de aanwezige jodium in zeekraal.
Ik maakte zojuist deze heerlijke salade:
- Jonge bladsla met rucola
- 50 gram zeekraal (bij de visboer)
- 75 gram makreel
- paar stukjes mango
- 2 teentje knoflook
- 2 augurkjes
- olijfolie
- balsamicoazijn
- amandelschaafsel
bereidingswijze:
- Verwarm een scheutje olijfolie in een wok
- snij de teentjes knoflook klein en fruit deze in de olijfolie
- Voeg na een paar minuten de zeekraal toe en wok deze 2 minuten mee
- leg ondertussen op een bord de sla, snijd de makreel in kleine stukjes en verdeel deze over de sla
- snijd de augurkjes klein en verdeel deze ook over de sla
- besprenkel de sla met olijfolie en balsamicoazijn
- Verdeel de zeekraal knoflookmix over de sla
- maak compleet met stukjes mango, beetje amandelschaafsel en klein beetje zeezout en gemalen peper (niet teveel zout want de zeekraal is al zout van smaak)
Eet smakelijk!