Zeekraal makreel mango salade

Ik ben inmiddels een beetje verslaafd aan zeekraal, en het is heel gezond in verband met de aanwezige jodium in zeekraal.

Ik maakte zojuist deze heerlijke salade:

ingredienten:image

  • Jonge bladsla met rucola
  • 50 gram zeekraal (bij de visboer)
  • 75 gram makreel
  • paar stukjes mango
  • 2 teentje knoflook
  • 2 augurkjes
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • amandelschaafsel

bereidingswijze:

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een wok
  2. snij de teentjes knoflook klein en fruit deze in de olijfolie
  3. Voeg na een paar minuten de zeekraal toe en wok deze 2 minuten mee
  4. leg ondertussen op een bord de sla, snijd de makreel in kleine stukjes en verdeel deze over de sla
  5. snijd de augurkjes klein en verdeel deze ook over de sla
  6. besprenkel de sla met olijfolie en balsamicoazijn
  7. Verdeel de zeekraal knoflookmix over de sla
  8. maak compleet met stukjes mango, beetje amandelschaafsel en klein beetje zeezout en gemalen peper (niet teveel zout want de zeekraal is al zout van smaak)

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.