Spinazie en kabeljauw zijn van oudsher een traditionele combinatie. Dit recept heb ik vandaag bedacht, omdat ik een aantal restjes wilde opmaken. Ik had nog verse spinazie liggen, een stukje feta kaas, en ik had zin in kabeljauw. Knoflook in de roomboter gebakken, dat is ook zo’n favoriet van mij!
Puur Wilma staat voor puur gemak. Mijn gerechten zijn eenvoudig in aantal ingrediënten, en ook in bereidingswijze moet het snel gemaakt kunnen worden. Ik heb vaak geen zin en geen tijd om lang in de keuken te staan. Zo heb ik net een heerlijke bootcamp achter de rug in de duinen van Egmond en nu dus snel behoefte aan een voedzame en gezonde lunch.
- 2 teentjes knoflook
- ca. 150 gram verse spinazie
- klein stukje fetakaas
- roomboter om in te bakken
- 1 stukje kabeljauw filet
Bereidingswijze:
- Verwarm een klontje roomboter in een koekenpan
- Snijd de teentjes knoflook klein en fruit deze in de roomboter
- Verwarm ondertussen in een ander klein koekenpannetje nog een beetje roomboter en bak de kabeljauwfilet in 2 keer 2 minuten gaar
- Voeg de spinazie toe en roerbak deze even kort mee
- Voeg de in kleine brokjes gesneden (of verkruimelde) feta er overheen en laat kort mee warmen
- Leg de inhoud van de koekenpan op een bord
- Bestrooi met wat gemalen peper en zeezout
- Leg de kabeljauw erbij.
Eet smakelijk!