Ik maak vaak gerechten met ingrediënten waar ik zo maar zin in heb. Vanavond had ik zin in spruitjes, spek, eieren en geitenkaas. Deze spruitjes cup cakes zijn het resultaat.
Ingrediënten (voor 10 cup cakes):
- 30 spruitjes
- 20 plakjes ontbijtspek
- 4 eieren
- beetje geraspte geitenkaas
- kokosolie
Bereidingswijze:
- Maak de spruitjes schoon, was ze en kook ze in 6 minuten beetgaar
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (hetelucht oven)
- Vet een cup cake blik in met kokosolie
- Drapeer in elk vakje kruislings 2 plakjes ontbijtspek
- Leg in elk vakje 3 beetgaar gekookte spruitjes
- Klop in een maatbeker de 4 eieren
- Schenk het eimengsel in elk vakje
- Bestrooi het geheel met geraspte geitenkaas
- Vouw daarna de ontbijtspek over elk vakje tot een ”cadeautje”
- Zet het cupcake blik voor 12 minuten in de voorverwarmde oven
Ik at vanavond 4 spruitjes cup cakes met een stukje zalmfilet (in de kokosolie in een koekenpan gebakken, terwijl de cup cakes in de oven stonden).
De spruitjes cup cakes zijn ook een leuk bijgerecht voor het kerstdiner!
Eet smakelijk!