Spruitjes cup cakes

Ik maak vaak gerechten met ingrediënten waar ik zo maar zin in heb. Vanavond had ik zin in spruitjes, spek, eieren en geitenkaas. Deze spruitjes cup cakes zijn het resultaat.

Ingrediënten (voor 10 cup cakes):

  • 30 spruitjes
  • 20 plakjes ontbijtspek
  • 4 eieren
  • beetje geraspte geitenkaas
  • kokosolie

Bereidingswijze:

  1. Maak de spruitjes schoon, was ze en kook ze in 6 minuten beetgaar
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (hetelucht oven)
  3. Vet een cup cake blik in met kokosolie
  4. Drapeer in elk vakje kruislings 2 plakjes ontbijtspek
  5. Leg in elk vakje 3 beetgaar gekookte spruitjes
  6. Klop in een maatbeker de 4 eieren
  7. Schenk het eimengsel in elk vakje
  8. Bestrooi het geheel met geraspte geitenkaas
  9. Vouw daarna de ontbijtspek over elk vakje tot een ”cadeautje”
  10. Zet het cupcake blik voor 12 minuten in de voorverwarmde oven

Ik at vanavond 4 spruitjes cup cakes met een stukje zalmfilet (in de kokosolie in een koekenpan gebakken, terwijl de cup cakes in de oven stonden).

De spruitjes cup cakes zijn ook een leuk bijgerecht voor het kerstdiner!

Eet smakelijk!

Spruitjes cupcake 1Spruitjes cupcake 2Spruitjes cupcake 3

 

Spruitjes cupcake 4Spruitjes cupcake 5Spruitjes cupcake 6

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.