Multi muffins

Multi muffinsbenodigdheden:

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram kokosmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 250 gram wortels
  • 100 gram dadels
  • 50 gram kokosolie
  • handje pompoenpitten
  • handje zonnebloempitten
  • handje pijnboompitten
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel appelazijn

bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schrap de wortels en rasp ze. Ontpit de dadels en snij ze iets klein. Voeg de wortelrasp, dadels, amandelmeel en kokosmeel in een grote kom en roer dit door elkaar tot een egale massa. Voeg hier ook het bakpoeder en kaneel aan toe en roer goed door.

Neem een tweede beslagkom, klop de 3 eieren, voeg daar de bananen, appelazijn en kokosolie aan toe en roer door tot een egale massa.

Voeg tenslotte de inhoud van beide kommen bij elkaar en roer kort door. Voeg hier de drie pittensoorten aan toe en meng nog even snel door elkaar.

Ik heb papieren muffinvormpjes in mijn bakblik gedaan omdat anders de muffins aan het bakblik kleven. Je kunt het bakblik ook insmeren met kokosolie, maar dan garandeer ik niet dat de muffins er in zijn geheel uit komen. Schep de vormpjes lekker vol met het mengsel. Bak de muffins 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

p.s. Ik heb 12 muffins gemaakt en een groot deel daarvan vrij snel na het afkoelen uit de oven ingevroren in de diepvries in zakjes van 2 stuks. Prima porties voor een lunch op kantoor!

p.s. 2: Je kunt met de ingrediënten natuurlijk eindeloos variëren, de bereidingswijze is steeds gelijk, de droge ingrediënten bij elkaar mengen en de ‘natte’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *