Shotje kurkuma met zwarte peper en olijfolie

Er zijn heel veel natuurlijke grondstoffen in onze voeding die een buitengewoon geneeskrachtige uitwerking hebben op de mens. Dit shotje kurkuma met zwarte peper en olijfolie is daar een goed voorbeeld van. Er zijn zoveel redenen om kurkuma, ook wel geelwortel, curcuma of koenjit genoemd, te gebruiken, google voor de grap maar eens op kurkuma en je wordt overladen met artikelen met legio redenen om het te gebruiken. Onder aan dit artikel verwijs ik naar een artikel van Juglen Zwaan met 20 voordelen en naar een artikel van Jesse van der Velde met nog eens 23 redenen om kurkuma te gebruiken.

Hoe maak ik mijn shotje: Shotje kurkuma met zwarte peper en olijfolie

  • Doe een scheutje water in een glas
  • Voeg een theelepel kurkuma toe en roer het even goed door
  • Voeg een snufje zwarte peper toe: belangrijk om te weten is dat curcumine slecht opneembaar is. Gelukkig is ontdekt dat in combinatie met zwarte peper de opname tot wel 20 maal kan verbeteren.
  • Voeg vervolgens een scheutje olijfolie toe: curcumine is vetoplosbaar dus het is ook aan te raden om het samen met vet in te nemen.

 

Juglen Zwaan van aHealthylife.nl heeft 20 voordelen voor je op een rijtje gezet, je leest ze hier.

En Jesse van der Velde heeft nog eens 23 redenen om kurkuma te gebruiken, je leest ze hier.

Een ieder moet vooral voor zichzelf beoordelen of het een passende tip is, ik voel me er goed bij. Dit shotje kurkuma met zwarte peper en olijfolie is mijn kickstarter van de dag. Mijn advies dat ik altijd geef: doe vooral wat goed bij je past en waar jij je goed bij voelt!