Witlof ster met gerookte zalm en avocado

Witlof ster LRAls je geen brood meer eet, omdat je glutenvrij en suikervrij wilt eten, is het soms best lastig om een gezonde lunch te bedenken en te maken. Deze witlof ster is gewoonweg geweldig. Een aantal ingrediënten die ik lekker vind gecombineerd. Het is een genot om te maken, maar vooral om te eten! En deze witlof ster zit boordevol gezonde voedingsstoffen.

Ingrediënten:

  • 2 stronkjes witlof
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • citroensap
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Maak de blaadjes witlof los van de stronk, was ze goed met koud water en laat even uitlekken
  2. Snijd een avocado in lange dunne repen
  3. Snijd de zalm in smalle lange reepjes
  4. Snijd de rode ui in kleine stukjes
  5. Vul de witlof blaadjes met een reepje gerookte zalm
  6. Leg er wat klein gesneden rode ui en een reepje avocado op
  7. Druppel wat citroensap en olijfolie erover en bestrooi met gemalen peper en zeezout

Dit is écht een smaaksensatie en een heerlijke lunch!

6 thoughts on “Witlof ster met gerookte zalm en avocado

  1. vivian

    Ik ben helemaal gek op jou super makkelijke tonijn-appel salade maar dit ziet er ook heel lekker uit.
    Alleen vind ik rauwe ui echt heel vies. Nou kan ik dat wel weg laten maar dan heb ik toch het gevoel dat ik een ingrediënt mis. Waar zou ik dat eventueel mee kunnen vervangen?

    Reageren
    1. Wilma Tijssen Bericht auteur

      Hoi Vivian,

      Lekker is die hè, die tonijnsalade. Ik ben er ook gek van.
      Ik was ook nooit gek van rauwe ui, maar rode ui is wel echt lekker vind ik, heb je die al Eems geprobeerd?

      Je zou het kunnen vervangen door bijvoorbeeld klein gesneden stukjes bleekselderij of de steel van paksoi. Maar ja, bleekselderij heeft ook best een overheersende smaak en daar moet je ook van houden. Paksoi is heel zacht en neutraal qua smaak. Het blad dat je overhoudt als je de stengel voor dit gerecht gebruikt, kun je heel goed in een smoothie verwerken.
      De ui gewoon weglaten is ook geen probleem trouwens, toch?!

      Groeten van Wilma

      Reageren
      1. vivian

        Ik heb nog nooit paksoi gebruikt dus dat kan ik wel eens proberen. En ja, ik kan het wel weg laten natuurlijk maar op de foto ziet het er zo kleurig en mooi uit en dan mis ik toch wat, want ik probeer het voor mezelf ook altijd als een kunstwerkje eruit te laten zien 🙂
        Rode ui gaat het ook niet worden vrees ik. Buiten het feit dat ik het niet lekker vind kunnen mijn darmen er ook niet tegen.
        Maar ik heb nu wat alternatieven en die ga ik morgen proberen, dank je wel.

        Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.