Garnalencocktail speciaal

Ik lees veel tijdschriften en blogs over (gezonde) voeding en word dan ook regelmatig geïnspireerd door wat ik lees om zelf te experimenteren met ingrediënten. Zo zag ik laatst een recept van Jamie Oliver voorbij komen voor een dressing, die mij inspireerde om deze garnalencocktail speciaal te ontwikkelen. Jamie combineerde avocado met slagroom en citroensap, ik heb vervolgens de slagroom vervangen door geitenyoghurt en er ook nog sinaasappelsap aan toegevoegd omdat de dressing anders niet smeuïg genoeg werd. Zo ontstaat er uit een nood een fijne nieuwe combinatie. Vervolgens heb ik smaken bedacht, die ik zelf goed bij de dressing vind passen en kwam uit op witlof en garnalen. Voor het zoetje ook nog rozijnen toegevoegd en klaar is de garnalencocktail speciaal!

Ingrediënten (voor 2 personen/porties): garnalencocktail speciaal

  • 2 stronkjes witlof
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 avocado
  • scheut geitenyoghurt naar eigen inzicht
  • het sap van 1 citroen en 1 sinaasappel

Bereidingswijze:

  1. Snijd de witlof in reepjes, was deze en laat goed uitlekken in een vergiet
  2. Doe het vruchtvlees van de avocado, de geitenyoghurt en het sap van de citroen en sinaasappel in een blender: ik gebruik hiervoor de magic bullet omdat die wat kleiner is en daardoor beter geschikt voor deze kleine hoeveelheden dan mijn grote blender.
  3. Doe de witlof in een kommetje, strooi de garnalen en rozijnen erover en schep er een flinke hoeveelheid dressing op. Zo makkelijk kan het zijn!

Dit recept is supermakkelijk klaar te maken, heerlijk fris en licht verteerbaar. Puur gemak van Puur Wilma dus.

Eet smakelijk!