Hutspot a la Paleo met spek en honing

Als de R in de maand zit, zijn stamppotten natuurlijk onmisbaar. Maar wat doe je als je geen aardappelen meer eet? Dan maak je hutspot met zoete aardappel en pastinaak!

Benodigdheden (1persoon):hutspot a la paleo

  • 1 zoete aardappel (bataat)
  • 1 pastinaak
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 100 gram spekreepjes
  • beetje honing
  • kokosolie
  • gemberpoeder
  • zeezout
  • naar wens een beetje geraspte geitenkaas

Bereidingswijze:

  1. Schil met een dunschiller de bataat en pastinaak, schrap de wortels
  2. Snij alles in plakjes en kook in ca. 8 minuten gaar
  3. Snij ondertussen de ui fijn, verwarm een ruime hoeveelheid kokosolie en fruit de ui hierin
  4. Voeg de spekreepjes hier aan toe en bak lekker uit
  5. Als de bataat, pastinaak, wortel mix gaar is, voeg dan flink wat gemberpoeder toe en een beetje zeezout en pureer met een staafmixer tot hutspot
  6. Voeg aan de ui en spekmix een beetje honing toe en roer het even door
  7. Leg de hutspot op je bord, verdeel de ui/spek mix erover. Ik had zin om er nog een klein beetje geraspte geitenkaas over te strooien, dit hoeft natuurlijk niet.

Binnen 20 minuten op tafel, het is heerlijk en o zo gezond!

 

 

 

7 gedachten over “Hutspot a la Paleo met spek en honing

  1. Minda

    Nog zo’n lekkere, gezonde recept van je Wilma!

    Ik vroeg me al af hoe ik Paleo kan blijven eten in de wintermaanden. Zoals bij veel gezinnen zal dan regelmatig een stamppot op tafel staan en mede door jouw mooie recepten heb ik al genoeg inspiratie opgedaan! Zo kan ik met een beetje aanpassen (bijna) hetzelfde als de rest van het gezin eten. Dank je voor het delen!

    Ik hou je website in de gaten 😉

    Reageren
  2. Minda

    P.s: ik ben ook moeder van drie en hoop net als jij de nodige kilo’s kwijt te raken! 🙂

    Gezond eten & sporten is naar mijn mening de sleutel tot blijvend gewichtsverlies maar de discipline ontbrak de laatste jaren met de komst van onze drie kinderen. Lijnen heeft mij nooit aangesproken maar dankzij Paleo heb ik mijn motivatie en steeds meer energie terug. En zoveel gezonde, lekkere maaltijden waardoor het makkelijk vol te houden is.

    Succes met je website!

    Reageren
  3. Pingback: Avocado salade met tonijn | Bakwonder

    1. Wilma Tijssen Bericht auteur

      Hoi Stefanie,

      Uiteraard kun je de spek vervangen door iets wat je lekker vindt: bijvoorbeeld geruld rundergehakt, of misschien gebakken champignons?! Probeer vooral wat je zelf lekker vindt!

      Groeten van Wilma

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *