Als de R in de maand zit, zijn stamppotten natuurlijk onmisbaar. Maar wat doe je als je geen aardappelen meer eet? Dan maak je hutspot met zoete aardappel en pastinaak!
- 1 zoete aardappel (bataat)
- 1 pastinaak
- 2 wortels
- 1 ui
- 100 gram spekreepjes
- beetje honing
- kokosolie
- gemberpoeder
- zeezout
- naar wens een beetje geraspte geitenkaas
Bereidingswijze:
- Schil met een dunschiller de bataat en pastinaak, schrap de wortels
- Snij alles in plakjes en kook in ca. 8 minuten gaar
- Snij ondertussen de ui fijn, verwarm een ruime hoeveelheid kokosolie en fruit de ui hierin
- Voeg de spekreepjes hier aan toe en bak lekker uit
- Als de bataat, pastinaak, wortel mix gaar is, voeg dan flink wat gemberpoeder toe en een beetje zeezout en pureer met een staafmixer tot hutspot
- Voeg aan de ui en spekmix een beetje honing toe en roer het even door
- Leg de hutspot op je bord, verdeel de ui/spek mix erover. Ik had zin om er nog een klein beetje geraspte geitenkaas over te strooien, dit hoeft natuurlijk niet.
Binnen 20 minuten op tafel, het is heerlijk en o zo gezond!
Nog zo’n lekkere, gezonde recept van je Wilma!
Ik vroeg me al af hoe ik Paleo kan blijven eten in de wintermaanden. Zoals bij veel gezinnen zal dan regelmatig een stamppot op tafel staan en mede door jouw mooie recepten heb ik al genoeg inspiratie opgedaan! Zo kan ik met een beetje aanpassen (bijna) hetzelfde als de rest van het gezin eten. Dank je voor het delen!
Ik hou je website in de gaten 😉
Leuk dat ik je inspireer, daar is het mij om te doen Minda!
Groeten van Wilma
P.s: ik ben ook moeder van drie en hoop net als jij de nodige kilo’s kwijt te raken! 🙂
Gezond eten & sporten is naar mijn mening de sleutel tot blijvend gewichtsverlies maar de discipline ontbrak de laatste jaren met de komst van onze drie kinderen. Lijnen heeft mij nooit aangesproken maar dankzij Paleo heb ik mijn motivatie en steeds meer energie terug. En zoveel gezonde, lekkere maaltijden waardoor het makkelijk vol te houden is.
Succes met je website!
Dank je wel Minda!
Bedankt weer voor een heerlijk uitziend recept.
Zou je de spek ook met iets kunnen vervangen?
Hoi Stefanie,
Uiteraard kun je de spek vervangen door iets wat je lekker vindt: bijvoorbeeld geruld rundergehakt, of misschien gebakken champignons?! Probeer vooral wat je zelf lekker vindt!
Groeten van Wilma