Krachttraining in combinatie met gezond eten

Ik sport graag twee keer in de week bij Ins and Outs Sports. Op dinsdagavond en zaterdagochtend ga ik lekker met een groepje fanatiekelingen de duinen van Egmond Binnen in onder leiding van Bert Goedkoop en Leonie Grossenbagt. De combinatie van uithoudingsvermogen (cardio) en krachtoefeningen maakt dat deze bootcamptrainingen zo effectief zijn. In combinatie met gezond eten houd ik mijn lijf hiermee in shape.

Nu komt het wel eens voor dat ik een keer niet kan: op dinsdagavond heb ik nog wel eens verplichtingen voor m’n werk. Dan haal ik graag mijn gemiste les in door zelf de nodige oefeningen te doen. In de tuin en ’s winters in de woonkamer.

Ook tijdens mijn zomervakantie neem ik altijd graag m’n ‘speelgoed’ mee om er voor te zorgen dat ik niet met de nodige vakantiekilo’s thuis kom. Ik voel me trouwens ook veel fitter als ik mijn vakantiedag begin met een half uurtje intensief sporten. En dan geniet ik daarna extra van alle genoegens die een vakantie biedt, zowel qua activiteiten als qua lekker eten en drinken. Ik deel hier graag wat eenvoudige oefeningen met je, zodat je misschien geïnspireerd raakt om mijn voorbeeld te volgen, ik kan het je aanraden!

side pullHet verdient aanbeveling om wat attributen aan te schaffen om thuis en/of op vakantie de nodige oefeningen te kunnen doen.

ik heb bijvoorbeeld eens bij de Lidl een setje elastieken met handvat gekocht.

Op de foto hiernaast doe ik de side pull.

En hieronder met hetzelfde elastiek de front pull.

forward pull

 

 

Om de conditie op te krikken heb ik tijdens m’n vakantie op het sportveldje steeds korte sprintjes getrokken: even vol aanzetten, sprinten, en dat tien keer het veld op en neer. Om de hartslag omhoog te krijgen. Om de kracht in de benen te trainen is de lunge een hele goede oefening: stap met een been uit en buig door het achterste been. Zorg dat je voorste knie niet voorbij je voet komt, en blijf met je bovenlijf rechtop. Afwisselend tien links en tien rechts, je zult merken dat je je bovenbenen goed gaat voelen! Zie de foto hier linksonder. Na de lunges is het effectief om de hartslag weer even op te jagen, met een minuut touwtje springen. Een goed springtouw is een nuttige aankoop.

lungetouwtje springen

 

 

 

 

 

 

 

Buikspieren kun je altijd eenvoudig zelf trainen. Er zijn ontzettend veel buikspieroefeningen te vinden op internet. Een van de populairste van dit moment, misschien wel omdat ie zo effectief is, is de plank: je steunt op onderarmen en voeten en maakt van je lichaam een houten plank 😉

Je spant buikspieren en billen aan. De plank kun je qua tijd steeds uitbreiden: ben je beginner, dan begin je met tien seconden, twintig etc. tot een minuut. Ben je gevoplankrderd, dan kun je bijvoorbeeld de moeilijkheidsgraad uitbreiden door om en om een been te liften, of een arm. Hierbij zorg je dat je core netjes recht blijft, je gaat niet naar een kant hangen. Best moeilijk hoor!

Je borst moet natuurlijk ook getraind worden. Dat doe je het eenvoudigst door een push-up. Dat kan natuurlijk op de grond, maar ook op een tafel of een hek. Zorg dat je borst in een lijn recht boven de lijn tussen je handen zit, dus niet teveel je handen naar voren zetten, dan train je niet je borst. push up

 

Als je wat kilo’s wil afvallen is het aan te raden goed op te letten wat je eet. De tips en recepten op mijn website kunnen je daarbij helpen. Wat mij heel erg heeft geholpen in de periode dat ik wilde afvallen, is elke dag m’n oefeningen te doen: 5 minuten benen, 5 minuten armen en 5 minuten buik/core. Wat is nu een kwartier per dag om je gewenste resultaat te behalen? Datzelfde stramien hanteer ik tijdens m’n zomervakantie: door het gemis van de reguliere trainingen en het smokkelen met drankjes en hapjes blijf ik door m’n dagelijkse sportcant stop wont stopmomentje gewoon op gewicht. Ik hoop je met deze oefeningen en foto’s op weg geholpen te hebben om ook aan de slag te gaan.

Laat de tekst op mijn shirt jouw motivatie zijn!

Can’t stop, won’t stop!

Liefs Wilma