Op vrijdagavond zakken we met het hele gezin uit op de bank, uitpuffend van de drukke werkweek. En dan willen we graag iets lekkers bij de koffie. Ik maakte voor vanavond deze overheerlijke, suikervrije kokosballen. Binnen een half uur klaar en een absolute traktatie!
Ingredienten:
- 12 verse dadels
- 175 gram ongebrande ongezouten notenmix
- 50 kokosolie (gesmolten, op kamertemperatuur)
- 2 eetlepels rauwe cacao
- 1 eetlepel chiazaad
- Kokosrasp
Bereidingswijze:
- Leg de dadels 10 minuten in water in de week
- Maal de noten ondertussen fijn, ik gebruik hiervoor de magic bullet
- Voeg aan de fijngemalen noten de cacao en chiazaad toe en roer goed door
- Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes
- Roer de dadels goed door het notenmengsel
- Voeg de vloeibare kokosolie toe en roer alles goed door
- Leg op een bord de kokosrasp
- Draai met je handen mooie balletjes van het mengsel en rol door de kokosrasp
- Leg ze een uur in de koelkast zodat ze een lekkere stevige bite krijgen!
Eet smakelijk!
Bron: www.renskroes.com