- 400 gram spliterwten
- 3 speklapjes
- 150 gram rundergehakt
- 1 prei
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 1/4 knolselderij
- paar takjes selderij
- 1 blaadje laurier
- peper
- zeezout
bereidingswijze
- Doe 2 liter water, de spliterwten, de speklapjes, het laurierblad en wat zeezout in een grote pan en breng aan de kook
- Schep het schuim weg en ca. 1 uur zachtjes koken
- Maak de groenten schoon en snij in stukken. Voeg de groenten toe aan de pan. Voeg ook het rundergehakt toe, in kleine plukjes (je kan balletjes maken, maar is overbodig, omdat straks de staafmixer door het geheel gaat). Laat nog ca. 30 minuten koken.
- Voeg peper en zout toe
- Als je vindt dat alles goed gaar is, zet dan de staafmixer op het geheel en maak er een egale soep van.
Dit levert een pan soep op voor ca. 4 tot 6 personen. Ik vries een aantal porties in, zodat ik in tijden van ‘geen tijd’ of ‘geen zin’ altijd een gezonde lunch of avondmaaltijd heb.
Eet smakelijk!