19 minuten recept

imageIngrediënten:

  • 1 zoete aardappel
  • 2 ringen spitskool
  • 1 teentje knoflook
  • roomboter
  • 200 gram kabeljauw filet
  • kruiden: kurkuma, gember, basilicum en zeezout

Bereidingswijze:

  • schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes, kook deze in 7 minuten gaar
  • smelt de roomboter in een hapjespan en fruit een klein gesneden knoflookteentje in de boter
  • Roerbak de spitskool voor een aantal minuten mee
  • giet de zoete aardappel af en voeg toe in de hapjespan
  • voeg de kruiden toe
  • bak ondertussen in een apart pannetje de kabeljauw (met viskruiden) in kokosolie in 2 minuten aan beide zijden gaar

Eet smakelijk!

3 thoughts on “19 minuten recept

  1. Marjon

    Hi Wilma,
    Ik ontvang al een tijdje je facebook berichten en begin enthousiast en nieuwschierig te worden. Ik tel al heel lang caloriën. Het valt mij op dat jij dat niet doet. In bijv. Avocado en noten zitten veel caloriën. Kan jij me uitleggen waarom dat nu niks uitmaakt?
    Hgr. Marjon

    Reageren
    1. Wilma Tijssen Bericht auteur

      Hallo Marjon,

      Als je eet volgens de Paleo principes, dan tel je inderdaad geen calorieën. Het gaat niet om het aantal calorieën maar de aard van de voeding: puur, zonder chemische toevoegingen, met de gezonde vetten en veel groenten en fruit. Het volledig bannen van suiker uit je eetpatroon is ook een hele belangrijke. Ik was een kampioen zoetekauw, en ben daar volledig vanaf (was ik binnen een week). Veel mensen denken dat je van vet dik wordt, maar vet is juist gezond. Tenminste, de gezonde vetten zoals in noten, avocado, kokosolie en olijfolie. Als je af wil vallen of op gewicht wil blijven, zit je in een hogere vetverbranding en juist ja, dan heeft je lijf vet nodig, geen koolhydraten. Als je met mijn recepten en tips aan de gang gaat, garandeer ik je: verlies van gewicht totdat je lichaam in balans is, verhoging van je vitaliteit en energie, het verminderen van gezondheidsklachten. Ik heb dat aan den lijve ondervonden. En ik eet lekkerder dan ooit!
      Ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb en wens je veel plezier met mijn blog.

      Groeten van Wilma

      Reageren

Laat een reactie achter aan Marjon Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.