Avocado Tonijn Olijven lunch

avocado tonijn olijven lunchTijdens mijn vakantie in Spanje las ik het boek ‘Hans Halveert’. In dat boek wordt Hans van der Beek (journalist van het Parool) door Ralph Moorman (gezondheidscoach / Hormoonfactor) gecoacht naar een gezondere leefstijl. Daarin kwam ik het recept tegen voor deze heerlijke avocado tonijn olijven lunch.

In Spanje zijn avocado’s, tonijn en olijven natuurlijk prima verkrijgbaar, dus heb ik het snel eens gemaakt, ik ben immers dol op deze ingrediënten en ze zijn supergezond. Nou, ik kan je melden, het is verslavend lekker. En supermakkelijk om te maken, dat vind ik ook altijd belangrijk. Ik deel het dan ook graag met jou:

Ingrediënten (1 persoon):

  • klein blikje tonijn in olijfolie
  • 1 avocado
  • stuk of 8 groene olijven
  • olijfolie
  • citroensap
  • gemalen peper en zeezout

Bereidingswijze:

  1. doe de tonijn in een schaaltje
  2. snij 1 avocado in kleine blokjes
  3. snij de olijven in 4-en
  4. voeg de avocado en olijven toe aan de tonijn
  5. besprenkel met wat olijfolie en citroensap
  6. voeg naar smaak peper en zeezout toe en roer alles lekker door elkaar

Eet smakelijk!

Dit gerecht is ook heel makkelijk mee te nemen naar het strand als powerlunch, het verzadigt goed en is écht zalig!

6 thoughts on “Avocado Tonijn Olijven lunch

  1. Paula

    Hoi Wilma,
    Wat een inspiratie kreeg ik van dit recept! Ik heb hem inmiddels (iets aangepast) op mijn blog staan met een link naar deze website. I hope you don’t mind!

    Bedankt voor je inspiratie en fijne website!

    Reageren
    1. Wilma Tijssen Bericht auteur

      Hoi Paula,

      Wat heerlijk hè dat recept! Ik vind het zalig. Fijn dat ik je inspireer. En zo lang je de bron vermeld (link naar m’n website) vind ik het alleen maar leuk dat je m’n recept deelt.

      Groeten van Wilma

      Reageren
  2. Jeanet

    Dit is een waar toppertje…heb hem al tig keer gemaakt voor de lunch. Heel smakelijk!!. En vult ook nog een goed. Wat wil je nog meer?

    Reageren
  3. kelly

    Inderdaad altijd erg lekker, de tonijnsalade. Ik eet dit zeker 1 keer per week. Wel zonder de avocado, vind ik echt niet lekker. Maar wel met tomaatjes, rode ui, gebrande rode paprika, komkommer en gekookt eitje. Maar de variaties zijn natuurlijk eindeloos. Blijft heerlijk!

    Reageren

Laat een reactie achter aan Wilma Tijssen Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.