Kou

Je kent het wel: ‘trek je wel iets aan als je naar buiten gaat, anders vat je kou’. Goedbedoelde adviezen van je moeder, die je nu misschien wel aan je kinderen meegeeft.

In de periode vóór mijn Paleo eetstijl had ik het altijd koud. Buiten, op de bank, in bed. Tijdens de workshop Paleo werd er verteld: ga eens wat vaker zonder jas naar buiten. Laat je lijf zich wapenen tegen de kou of warmte. En warempel, ik loop nu regelmatig met minder kleren naar buiten dan dat ik gewend was en ik heb het lang niet zo koud als voorheen.

Probeer het maar eens!

3 thoughts on “Kou

 1. Esther

  Hoi Wilma,

  Dank voor je tips en motiverende website!
  Als aanvulling op bovenstaande blog wil ik het volgende met je delen. Een homeopaat vertelde mij eens dat wanneer je het heel koud hebt, je bijvoorbeeld de kou op moet zoeken. Je lichaam gaat dan heel hard aan het werk en zo krijg je het weer warm. Ze had nog een ander mooi voorbeeld maar dat kan ik nu ff niet reproduceren ;-). Waar de homeopathie (en ik ook) in ieder geval in n gelooft is in het zelfherstellende vermogen van je lijf. En door je lijf te voeden in plaats van te vullen, zul je je gezonder en fitter voelen.

  Groetjes Esther

  Reageren
  1. Wilma Tijssen Bericht auteur

   Hoi Esther,

   Dank voor je compliment.
   Ik ben voorstander van homeopathie, heb er best veel ervaring mee.
   En ben het eens met wat je zegt: niet vullen maar voeden.
   Ik ben er van overtuigd dat als we ons volledig zouden richten op puur, eerlijk en gezond eten, er heel wat minder pillen voorgeschreven zouden worden. Denk aan hoge bloeddruk, overgewicht en diabetes. Ik ben sinds ik april 2013 met Paleo ben begonnen, geen dag meer ziek geweest.
   Ik wens je veel plezier met m’n website, hopelijk blijf ik je inspireren.

   Groeten van Wilma

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.